۱۴۰۳ بهمن ۳۰, سه‌شنبه

جایگاه «مذاکره با آمریکا» و «رفع تحریم ها» در جنبش دموکراتیک توده ها (1)*

 
 
یک
توده ها خواهان مذاکره با آمریکا، دست برداشتن حکام جمهوری اسلامی از اتمی شدن و یا حتی تهدید کردن کشورهای دیگر در این خصوص و نیز برداشتن تحریم ها از جانب کشورهای امپریالیستی غرب هستند.
دو
روشن است که در شرایط ویژه ی کنونی خواهان مذاکره با آمریکا شدن برای رفع تحریم ها و برقراری روابط عادی اقتصادی با امپریالیست های غربی از جانب اکثریت توده ها به معنای فراموشی خواست استقلال کشور از جانب آنها نیست.
علت این است که مساله ی استقلال مساله ای عینی است و ریشه در ساخت اقتصادی زیرسلطه ی ایران دارد و خواست آن، گرچه به درجات و نسبت های گوناگون، اما از جانب تمامی طبقات خلقی است. چنین ساختی بر تمامی این طبقات اثر گذاشته و منافع آنها را نه در وابستگی به امپریالیست ها بلکه در استقلال کشور متجلی می سازد. نگاهی به حساسیت ها و واکنش های خشم آگین توده ها در مقابل قراردادهای نکبت بار و اسارتبار خامنه ای و سران پاسدار با دولت مهاجم و غارتگر چین، امپریالیسم روسیهو سهم ایران از دریای مازندران که به تاراج رفته است و همچنین مالکیت سه جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی تا حدودی نشانگر استقلال طلبی ماهوی آنها است. گفتنی است که اگر چنین قراردادهایی با امپریالیست های غربی نیز بسته می شد موجب واکنش توده ها می گردید.  
سه
 درست برای وجود استقلال طلبی نهادینه و وجود احساسات ملی است که حکومت به اشاعه ی خبرهای به احتمال زیاد دروغی مانند این که ترامپ خواهان انتقال سه جزیره ی مزبور به امارت شده پخش می کند تا از نظر خود مثلا مذاکره نکردن با ترامپ را توجیه کرده و آّب سردی به روی خشم توده ها علیه خامنه ای بپاشد و به جای آن خشم آنها را علیه ترامپ و آمریکا و به نفع سیاست خامنه ای در مورد مذاکره نکردن، برانگیزد.
چهار
با این همه شرایط کنونی مورد تحلیل همه جانبه قرار نگیرد و معنا و مضمون و حدود صدق برخی شعارها مانند« دشمن ما همین جاست دروغ می گن آمریکاست» که بخش هایی از کارگران و بازنشسته گان هم آن را در گردهمایی های خود طرح کرده اند مشخص و روشن نشود همواره این امکان است که دچار اشتباه شده و از یک روی به روی دیگر درغلتیم.
پنج
تاکید شعار« دشمن ما همین جاست دروغ می گن آمریکاست» به روی سیاست های بحران زا و برنامه های فاجعه بار اقتصادی و زندگی برباد ده جمهوری اسلامی طی چهل سال اخیر و نقش اساسی آن در به فلاکت نشاندن تمامی طبقات مردمی، سیاست جاه طلبانه خارجی اش به ویژه در منطقه، سرکوب آزادی های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و بی شمار جنایت های این حکومت و نابودی محیط زیست می باشد و می خواهد آن را برجسته کند.  
بنابراین هدف اش ایستادن در مقابل تبلیغات حکومت است که می گوید مسبب اصلی وضعیت اقتصادی فلاکت بار توده ها آمریکاست و نهایتا دشمن آمریکاست.  هدف اساسی شعار مزبور در عین مقابله با این تبلیغات حکومت که می خواهد با آن دهان مردم را ببندد، معرفی حکومت ولایت فقیه به عنوان دشمن اصلی کنونی تمامی طبقات خلقی ایران به ویژه کارگران و زحمتکشان است.
اما با چنین شعاری که با توجه به سطح کنونی آگاهی توده های کارگر و زحمتکش سر داده می شود تنها می توان به طور تاکتیکی سازش کرد، در صورتی که معنای واقعی و مرزهای آن مشخص و تشریح نشود، می تواند به مفهوم خارج کردن امپریالیسم آمریکا از زمره ی دشمنان اصلی خلق ایران باشد.
به عبارت دیگر اگر توجه به این نشود که نباید از چنین شعاری چنین معنایی برداشت شود که امپریالیسم آمریکا دشمنی ای با طبقه ی کارگر و کشاورزان و دیگر طبقات زحمتکش ایران ندارد و مثلا طرفدار آنها در مبارزه با حکومت ولایت فقیه و یا حتی بی تفاوت نسبت  به این مبارزه است، آنگاه این شعار می تواند در خدمت تبلیغات دروغین سلطنت طلبان قرار گیرد و به امپریالیسم آمریکا و دیگر امپریالیست های غربی یاری رساند. در مورد این شعار جداگانه صحبت می کنیم.
شش
 در کنار این گونه تمایلات در میان توده های زحمتکش، همچنین گرایش هایی به نفع حکومت استبداد سلطنتی و یا سلطنت طلبانه ای در میان دسته هایی از طبقات میانی و مرفه موجود است، که به چنین شعارهایی می دمند و هدف شان هم همان است که آمریکا اساسا دشمن خلق ما نیست، دوستدار طبقه ی کارگر و دیگر طبقات زحمتکش است. هوادار مبارزات مردم با حکومت است و غیره.
این گرایش ها از تبلیغات جریان سلطنت طلب مزدور تاثیر گرفته و در عین حال به تبلیغات سوء این جریان های مزدور در خارج از کشور یاری می رساند و به نفع برگشت تاریخی به عقب و برقراری دوباره حکومت استبداد سلطنتی است.
هفت
 نتیجه ی این وضع می تواند این امکان را فراهم کند که تا حدودی این بخش مهم از خواست های واقعی طبقات خلقی ایران و خصلت ضدامپریالیستی انقلاب ایران یا تیره و تار شود و یا در سایه ی خصلت دموکراتیک آن و خواست آزادی قرار گیرد. اما در چنین صورتی حتی خصلت دموکراتیک انقلاب هم تیره و تار شده و مردم ناآگاهانه خواستار برقراری «استبداد شاهی» می شوند.     
هشت
آنچه ما خواهان آنیم پیکار عملی در جهت سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی و سرنگون کردن آن و برقراری یک حکومت انقلابی- دموکراتیک به رهبری طبقه ی کارگر است.
مطلقا امکان ندارد که خواه در فرایند این سرنگونی و خواه پس از تصرف قدرت و برقراری یک حکومت دموکراتیک و انقلابی، امپریالیست های غربی و شرقی علیه خلق ایران موضع نگیرند و علیه انقلاب اش خرابکاری نکنند و تلاش نکنند که حکومتی را که خلق ایران برقرار می کند سرنگون کنند.
 این ها را تمامی تجارب تاریخی خواه در کشور ما و خواه در کشورهای دیگر نشان داده است. در دشمنی استراتژیک امپریالیست های با جنبش ها، خیزش ها و انقلابات توده ای به ویژه آنجا که رهبری آنها در دستان طبقه ی کارگر باشد و در تمامی نقاط جهان تردیدی نیست. این یک حقیقت مطلق است.
نه
مساله مذاکره تا آنجا که به مساله ی دنبال نکردن پروژه ی اتمی شدن از جانب جمهوری اسلامی باشد، تا آنجا که قرار باشد به روابط عادی در حد و حدود رفع تحریم ها بینجامد با توجه به مجموع شرایط کنونی طبعا به نفع توده هاست. شرایط کنونی از آستان تحمل توده ها خارج شده و حلقه ی محاصره ی آنها علیه خامنه ای برای مذاکره، دست برداشتن از طرح اتمی شدن و بنابراین رفع تحریم ها تنگ تر شده است.
ده
 در شرایط کنونی تحریم ها علیه ملت ایران است تا حکام جمهوری اسلامی. اما آنچه باید روشن کرد این است که رفع تحریم ها در حالی که تزریق مسکنی به اقتصاد بحران زده ی ایران است و ممکن  است برای مدتی توده ها را از شرایط  فلاکت بار کنونی خارج کند اما خامنه ای و حکومت ولایت فقیه را نه تنها سرنگون نمی کند بلکه در صورت پذیرش خواست های ترامپ و  برقراری رابطه با کشورهای امپریالیستی غرب می تواند به وی کمک کند تا بیشتر سرپا بماند.
هرمز دامان
25 بهمن 1403

اعتراض وکلای دادگستری به احکام اعدام پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی


 
سه شنبه 30 بهمن 1403

اعتراض بیش از 200 وکیل دادگستری به صدور احکام اعدام برای 
پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی

وکلای معترض خواهان توقف فوری این احکام شدند.

متن نامه ی وکلای معترض که خطاب به محسنی اژه ای است.
...
ما جمعی از وکلای دادگستری ایران نه فقط بعنوان وکلای دادگستری، بلکه بعنوان انسان‌هایی که سوگند یاد کرده اند پاسدار حق، عدالت وکرامت انسانی باشند با نگرانی عمیق و احساس مسئولیت انسانی و حرفه‌ای، تقاضای دادخواهی به محضر آن جناب، می نماییم. اجرای چنین احکامی، نه‌تنها با اصول، اسلامی، انسانی و موازین حقوق بشری در تعارض است، بلکه مغایر با تعهدات بین‌المللی ایران در زمینه حق حیات و دادرسی عادلانه نیز می‌باشد.
۱- حق حیات، یک حق بنیادین،انسانی-اسلامی و غیرقابل‌چشم‌پوشی است:
مطابق ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، حق حیات، اساسی‌ترین حق بشری است که تحت هیچ شرایطی نباید آن را نقض کرد. ما بر این باوریم که مجازات اعدام، به‌ویژه در پرونده‌هایی که ابهامات و شائبه‌های حقوقی بیان شده است، نمی‌تواند اجرای عدالت را تضمین کند، بلکه نقض آشکار حقوق انسانی است.
۲- لزوم رعایت دادرسی عادلانه و شفافیت قضایی:
یکی از اصول مسلم حقوقی، اصل دادرسی عادلانه است که در قوانین داخلی ایران، از جمله اصول ۳۴ تا ۳۷ قانون اساسی، مورد تأکید قرار گرفته است. در پرونده پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی مرادی ابهامات و نواقص جدی در روند رسیدگی، دسترسی به وکیل، بررسی مستندات و رعایت بی‌طرفی در قضاوت بیان شده است. هرگونه شتاب‌زدگی در اجرای حکم، ناقض حق دفاع و تضییع عدالت خواهد بود.
۳- پیامدهای اجتماعی و اخلاقی اجرای حکم اعدام:
اجرای حکم اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی فارغ از ابعاد حقوقی، تبعات سنگینی برای جامعه دارد. این اقدام، نه‌تنها سبب تشدید حس ناامنی روانی و بی‌اعتمادی به نظام عدالت کیفری می‌شود، بلکه می‌تواند تأثیری جبران‌ناپذیر بر همبستگی ملی و احساس تبعیض در میان شهروندان کُرد بگذارد.
۴- درخواست توقف فوری اجرای حکم و بازنگری در پرونده:
امروز پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی در آستانه مرگی ایستاده اند که نه حکم عدالت، که تصمیمی شتاب زده و برگرفته از فرایندی پر از ابهام است، مرگی که اگر رخ دهد نه تنها جان یک انسان را می‌گیرد، بلکه وجدان یک ملت را زخمی میکند. ما، به‌عنوان وکلای این سرزمین، خواهان توقف فوری اجرای حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و بررسی مجدد پرونده در یک روند دادرسی عادلانه، شفاف و منصفانه هستیم و مصرّانه درخواست رعایت حقوق قانونی خانم وریشه مرادی در رسیدگی به اعتراض وارده به حکم اعدام صادره از مرجع بدوی بوده و از دستگاه قضایی انتظار داریم که با توجه به اصول عدالت، موازین حقوقی و معیارهای انسانی، دادرسی منصفانه و عادلانه را مدنظر قرار داده و از اجرای حکمی که می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیر داشته باشد، خودداری گردد.
فریاد مادران، اشک خواهران، چشم‌های نگران مردمی که هنوز به عدالت امیدوارند از جنابعالی درخواست دارند: دستور فوری برتوقف اجرای حکم اعدام خانم پخشان عزیزی را صادر و پرونده آنها را برای رسیدگی مجدد به مرجع قانونی ارجاع فرمایید. که عدالت، تنها در سایه رعایت حق و انصاف محقق می‌شود، نه در اجرای شتاب‌زده احکام اعدام.
۱. عبدالله جهان‌بین  ۲. مسعود شمس نژاد  ۳. رمضان حاجی مشهدی  ۴. عثمان مزیّن  ۵. سروه جهانی  ۶. پریسا خادمی  ۷. جمیل اکبری  ۸. محمد آبانگاه  ۹. بهنام دستگیر  ۱۰. شهاب الدین صابر  ۱۱. امین کریمی  ۱۲. سارا دی بمهر  ۱۳. علی رحمانی  ۱۴. ژیلا قهرمانی  ۱۵. سنجر فخری  ۱۶. نگار گیتوی  ۱۷. فرزانه رحمی  ۱۸. کیوان فخری  ۱۹. سهیلا دادرس  ۲۰. ناصر تالانه  ۲۱. محمد رحمانی  ۲۲. سید مصطفی رضوی  ۲۳. فرهاد مفاخری  ۲۴. لیلا حبیبی  ۲۵. لیلا شفاعی  ۲۶. سروه سلیمی اقدم  ۲۷. حسن آقاخانی  ۲۸. آزاد اشراقی  ۲۹. مسعود احمدیان  ۳۰. نازنین سالاری  ۳۱. شورش مظهری  ۳۲. نرگس صیدال تدویی  ۳۳. فاروق حاجی ۳۴. زهرا ذوالفقاری ۳۵. بابک شایانی  ۳۶. بهروز امیری  ۳۷. راشین کاظمی نیا  ۳۸. مصطفی احمدیان  ۳۹. هنگامه قبادی  ۴۰. کیاناز ریاحی  ۴۱. امین عادل  ۴۲. لهراسب کوهستانی  ۴۳. حسن شعبانی نژاد  ۴۴. کامل خلیلی  ۴۵. بهنام نزادی  ۴۶. رامین ذاکری  ۴۷. مهدیس محمودی  ۴۸. جواد پارسا  ۴۹. ترانه خداپرست چکوسری  ۵۰. وحید ابراهیمی  ۵۱. هوشنگ پوربابایی  ۵۲. مهریانا میدان روان  ۵۳. حسین عسگری راد  ۵۴. اقبال مهدی زاده  ۵۵. فرمن جعفری  ۵۶. ناهید جعفری  ۵۷. ناصر دادخواه  ۵۸. سونیا محمدی  ۵۹. بهزاد بقائی  ۶۰. فرهاد مجیدآبادی  ۶۱. شهین موسوی  ۶۲. عزیز ابراهیمی  ۶۳. مرجان خسروی دهقی  ۶۴. مرتضی کریمی  ۶۵. نگین پایدار  ۶۶. مریم کارگر کرمی  ۶۷. محرم گرگانی حاجی علیلو  ۶۸. جواد قاسمی  ۶۹. بختیار دنیادیده  ۷۰. فرهاد عباس پور  ۷۱. مصطفی عزیزی  ۷۲. رضا جنگجو  ۷۳. شکوه محمدپور  ۷۴. مریم نورایی  ۷۵. امید فتحی  ۷۶. طیبه سنجابی  ۷۷. سیدمراد موسوی  ۷۸. ابراهیم هاشمی  ۷۹. رضا مدیریان  ۸۰. فرهاد سلیمی  ۸۱. محمد فواد متوسل  ۸۲. مصلح قربانی  ۸۳. وحیده غلامعلی  ۸۴. یوسف اخلاقی  ۸۵. اسفندیار آبنوس  ۸۶. مژگان حسینی  ۸۷. فاطمه ابراهیمی  ۸۸. مجتبی داداشی  ۸۹. سمیه امن خانی  ۹۰. موسی سبحانی  ۹۱. سحر افشاری  ۹۲. محمد رسول خزاعی  ۹۳. پاکزاد محمودی  ۹۴. مجید علیخانی  ۹۵. مهسا سرابی  ۹۶. جلال اسماعیلی  ۹۷. محمد رجبی  ۹۸. سمیرا کاظمی  ۹۹. بصیر محمد نیا  ۱۰۰. حسین مراد قلی  ۱۰۱. شهین محمدی  ۱۰۲. حسن رنجبر  ۱۰۳. محمدرضا وکیل  ۱۰۴. علی محمد رجبی  ۱۰۵. سیروان هوشمندی  ۱۰۶. پیمان حاج محمود عطار  ۱۰۷. محمد شیوایی کجوری  ۱۰۸. سیدمحمدهادی فرخنده  ۱۰۹. حمیدرضا حشمتی  ۱۱۰. نوشین اسماعیلی  ۱۱۱. عبدالصمد خرمشاهی ۱۱۲. محمد صالح نقره کار  ۱۱۳. ابوالفضل غلامی  ۱۱۴. اسفندیار اختر ثمر ۱۱۵. سارا علی محمدی  ۱۱۶. احمد نامداری  ۱۱۷. سیامک رمضانی لیما  ۱۱۸. الهام فتحی کشکمیر  ۱۱۹. محمد عباسی  ۱۲۰. ایرج کاظمی  ۱۲۱. جمشید عزیزی  ۱۲۲. سهیلا رجب پور  ۱۲۳. مهدخت دامغانپور  ۱۲۴. سعید محمدی  ۱۲۵. مانوش منوچهری  ۱۲۶. علیرضا محمدی  ۱۲۷. حسین ساعتچی یزدی  ۱۲۸. مسعود حاجیانی  ۱۲۹. ابوتراب صادقی  ۱۳۰. حسین حیدری  ۱۳۱. صدراله زحمت کش  ۱۳۲. حسین ممشلی  ۱۳۳. سید علی اکبر حسینی  ۱۳۴. بهروز کیا  ۱۳۵. مجید ناظمی  ۱۳۶. شهره اسفندیارپور  ۱۳۷. محمد جواد زارعی  ۱۳۸. مسعد سلیتی  ۱۳۹. سهراب رستمی  ۱۴۰. حمزه ذاکری مهر  ۱۴۱. نجمه شاه آبادی  ۱۴۲. سیروس اختیاری  ۱۴۳. مسعود زنگنه  ۱۴۴. هادی اسدیان  ۱۴۵. نسیم محمدی  ۱۴۶. وحید خسروی  ۱۴۷. جلال منتظریانی ۱۴۸. غلامحسین رئیسی  ۱۴۹. صدیقه حجت پناه  ۱۵۰. اسدالله اسدی  ۱۵۱. یحیی برین  ۱۵۲. محمد دولتخواه  ۱۵۳. حمید محبی  ۱۵۴. مصطفی نامداریان  ۱۵۵. بیژن رستمی  ۱۵۶. سعید تیموری  ۱۵۷. ایمان شکری  ۱۵۸. سید حسین محسنی  ۱۵۹. حسین خبیر  ۱۶۰. مهناز حسن پور  ۱۶۱. فرزاد کاکائی  ۱۶۲. آرش رجبی کرمانشاهی  ۱۶۳. محمد کریمی  ۱۶۴. سونیتا خزایی  ۱۶۵. مرضیه تولیت  ۱۶۶. سروش حیدری  ۱۶۷. شهرزاد شهبازی  ۱۶۸. عنایت دهاقین  ۱۶۹. مسعود گودرزی  ۱۷۰. نازنین نورپور  ۱۷۱. سعید رسول ابربکوه  ۱۷۲. نفیسه اسلامی  ۱۷۳. ثارالله روحی  ۱۷۴. میترا کریمی  ۱۷۵. ریحانه عرب  ۱۷۶. حسین رشیدی مهتاج ۱۷۷. سمیه درگاهی  ۱۷۸. مهدی عبداللهی  ۱۷۹. صدیقه اسدی  ۱۸۰. مصطفی ترک همدانی  ۱۸۱. فریدون کلانتری  ۱۸۲. امیر احمدی  ۱۸۳. حشمت اله ماسپی  ۱۸۴. علیرضا بیگی بارانی  ۱۸۵. محمد کمانی  ۱۸۶. پریسا قاسمی  ۱۸۷. رضا بکائی  ۱۸۸. الهام محمد خانی  ۱۸۹. مهین قزلی  ۱۹۰. اعظم اوشانی  ۱۹۱. آزاده زمردیان فر  ۱۹۲. علیرضا شجاع  ۱۹۳. رئوف احمدی  ۱۹۴. بابک زارع لواسانی  ۱۹۵. ملیحه جرجانی  ۱۹۶. اصغر عنایت  ۱۹۷. هوشنگ همدانی  ۱۹۸. سمانه مزارعی  ۱۹۹. امین قسیمی  ۲۰۰. محمود رحمانی اصفهانی  ۲۰۱. خدیجه نقوی  ۲۰۲. نیلوفر درود  ۲۰۳. نجما رحمانی  ۲۰۴. شهریار حیدری  ۲۰۵. صنم صباغی  ۲۰۶. نیما کاکاوند  ۲۰۷. محبوبه زمانی  ۲۰۸. ریحانه تکلو  ۲۰۹. رضوان عباسی فرج زاده  ۲۱۰. یعقوب کدخدائی  ۲۱۱. اسلام عباسیان.